onsdag 22 juni 2016

Diabetes typ 2 ”behöver inte vara så farligt” (video)

I den här videon går Kerstin Brismar, professor och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset, igenom grundläggande fakta om diabetes. Lär dig mer om skillnaden mellan diabetes 1 och 2, hur du kan minska risken för diabetes med mera.

Det viktigaste att notera är dock hur du kan förändra förutsättningarna – både för att få typ 2-diabetes till att börja med och vad du kan göra om du redan drabbats. Lär dig effektiva men enkla trick för att förhindra att ditt blodsocker skjuter i höjden (bra att tänka på även för den som inte har diabetes!).

Kerstin är även noga med att påpeka att vi ingalunda vet allting om diabetes ännu, tvärtom är det ett mycket aktivt forskningsområde där vi hela tiden får reda på mer om prevention och behandling. Det är inte alls omöjligt att vi en dag klarar att helt bota diabetes typ 2, men vi är inte riktigt där ännu.

Om du tar din diabetes 2 som ett incitament för att förändra din livsstil kan din hälsa rent av bli bättre efter att du fått en diabetes diagnos.

Eller som patienten Kjell Strandberg uttrycker sig i video:

[blockquote type="full"]Man blir 85, 90 år med den här sjukdomen också – om man sköter sig![/blockquote]

Läs mera: Diabetes typ 2 ”behöver inte vara så farligt” (video)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar